Τρίμης Hobby Garden - Τα πάντα για τον κήπο

Αναζήτηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


Ginkgo Biloba - Σαλιβουρία

Φυτά Φαρμακευτικά

Ginkgo biloba

Ενισχύστε τη μνήμη φυσικά.

Γενικές πληροφορίες:

Αρχικά στην Ασία, αυτό το δέντρο έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακ για πάνω από 1000 χρόνια. Τα τελευταία 30 χρόνια ανακαλύφθηκαν οι δράσεις του εκχυλίσματος των φύλλων Gingko biloba στην εγκεφαλική κυκλοφορία.

Χαρακτηριστικά:

Τα φύλλα του Gingko biloba L. χρησιμοποιούνται στην Κίνα, την Ιαπωνία, τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ιατρικώς χρησιμοποιούνται τα ξερά φύλλα, απο το σαρκώδες εξωτερικό στρώμα καθαρισμένοι σπόροι και φρέσκα φύλλα.

Εφαρμογές:

Νόσος Αλζχάιμερ


Οι περισσότερες μελέτες εστιάζονται σε ηλικιωμένους ασθενείς με προβλήματα μνήμης, όπως η νόσος Αλζχάιμερ. Σε αυτές τις περιπτώσεις το γκίνκο δείχνει να έχει ευεργετικά αποτελέσματα, μάλιστα αντίστοιχα με αυτά των φαρμακευτικών σκευασμάτων.


Διαλείπουσα χωλότητα


Πρόκειται για μια πάθηση του κυκλοφορικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από μυϊκό πόνο (πόνος, κράμπες, μούδιασμα ή αίσθημα κόπωσης), η οποία εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της άσκησης και απαλλάσσεται από μια σύντομη περίοδο ανάπαυσης. Η χρήση του γκίνκο σε αυτές τις περιπτώσεις έχει εγκριθεί και από την Γερμανική Κομισιόν Ε.

  • Για τις διαταραχές του εγκεφάλου με συμπτώματα ζάλης, κουδούνισμα στα αυτιά, αστάθεια στη διάθεση, άγχος, και στην αρτηριακή αιμάτωση, ως υποστηρικτική θεραπεία για εμβοές και τους περιορισμούς στην ακοής.
  • Στην βελτίωση της εγκεφαλικής ροής του αίματος, στα συμπτώματα κακής συγκέντρωσης, μνήμης, σύγχυσης, απώλειας μνήμης, ζάλης, κουδούνισμα στα αυτιά.Λαϊκή ιατρική: Σε χρόνια φλεβική ανεπάρκεια

Ομοιοπαθητική: Κράμπες, αμυγδαλίτιδα, κεφαλαλγία

Κινεζική ιατρική: άσθμα, εμβοές, υπέρταση και καρδιακά προβλήματα


ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ GINKGO BILOBA:

Το Ginkgo Biloba χρησιμοποιείται για περιπτώσεις κυκλοφορικών προβλημάτων και άλλων σχετιζόμενων διαταραχών όπως είναι ο βόμβος (κουδούνισμα των αυτιών), το Αλτσχάιμερ, η ζαλάδα, το σύνδρομο Raynauds, το μούδιασμα και το μυρμήγκιασμα, η ημικρανία, οι δυσλειτουργίες στύσης, η φλεγμονή και διαταραχές στην πνευματική και εγκεφαλική λειτουργία.

Ανεπαρκής Κυκλοφορία του Αίματος στον Εγκέφαλο.
Με τη λήψη μειώνονται σημαντικά οι ίλιγγοι, οι κεφαλαλγίες, ο βόμβος και οι συναισθηματικές διαταραχές.
Μνήμη και Συγκέντρωση.

Περαιτέρω μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι το Ginkgo Biloba βελτιώνει τη μνήμη και την ακοή στους ηλικιωμένους.

Το Ginkgo Biloba μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το βόμβο των αυτιών και μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το Ginkgo Biloba έχει θεραπευτικές ιδιότητες σε άτομα με Αλτσχάιμερ σε πρώιμο στάδιο, καθώς επίσης και σε περιπτώσεις άνοιας πολυεμφρακτικού τύπου (5,6,7).

Ανεπαρκής Κυκλοφορία του Αίματος στα Πόδια.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το Ginkgo Biloba βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον πόνο κατά το περπάτημα και επιτρέποντας την αύξηση των διανυόμενων αποστάσεων.

Αναστολή του PAF/αντιαλλεργικό.
Ο παράγοντας ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων (PAF) είναι υπεύθυνος για τις αλλεργικού τύπου ανοσολογικές αποκρίσεις όπως είναι η κατακράτηση υγρών, ο ερεθισμός του δέρματος, η δυσκολία στην αναπνοή και άλλες σοβαρές φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Τα υψηλά επίπεδα PAF σχετίζονται επίσης με καταστροφή των νευρικών κυττάρων και μειωμένη κυκλοφορία του αίματος στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η δράση του Ginkgo Biloba έχει μελετηθεί σε άτομα με αλλεργίες στη σκόνη και τη γύρη, καθώς και σε άτομα με άσθμα.

Αντιοξειδωτικό.
Το εκχύλισμα Ginkgo Biloba έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει αποτελεσματικά τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα των μεμβρανών.
Έχει δράση στον εγκέφαλο, τον αμφιβληστροειδή του οφθαλμού και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Το Ginkgo Biloba έχει αποδειχθεί ότι δρα θεραπευτικά στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του αμφιβληστροειδούς, η οποία προκαλεί μείωση ή ακόμα και απώλεια της όρασης.
Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά στη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.
Στον εγκέφαλο, το Ginkgo Biloba μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των διαταραχών που οφείλονται στην ηλικία και επηρεάζουν τη νοητική λειτουργία.

Βόμβος (κουδούνισμα των αυτιών) και Ισορροπία.
Σύμφωνα με μελέτες ελέγχου, το Ginkgo Biloba μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τον βόμβο των αυτιών και τα προβλήματα ισορροπίας.


ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ:

Δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές παρενέργειες κατά τη χρήση του Ginkgo Biloba. Επίσης, δεν έχουν καταγραφεί σε κλινικές δοκιμές σημαντικές παρενέργειες σε άτομα που λάμβαναν 600mg εκχυλίσματος φύλλου σε μία δόση.
Ελαφρές παρενέργειες περιλαμβάνουν γαστρεντερικές διαταραχές και κεφαλαλγίες.

  • Μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα της ινσουλίνης και του σακχάρου στο αίμα.
  • Η χρήση του γκίνκο σε διαβητικούς ασθενείς θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση γιατρού.
  • Μπορεί να προκαλέσει υπόταση.
  • Σε πολύ υψηλές δόσεις μπορεί να ελαττώσει την γονιμότητα στις γυναίκες.
  • Οι σπόροι το γκίνκο μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή τοξικότητα και πρέπει να αποφεύγονται.


Δεν συνιστάται η χρήση του Ginkgo Biloba σε παιδιά.


Υποσημείωση: Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι δεν επηρεάζεται ο καρδιακός ρυθμός, η πίεση του αίματος και η συγκέντρωση της χοληστερόλης ή των τριγλυκεριδίων στο αίμα σε άτομα που βρίσκονταν σε θεραπεία με Ginkgo biloba.


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού